Friday, 8 November 2013

Salam Jumaat

Assalammualaikum & selamat petang jumaat semua..

Alhamdullilah masih diberi kesempatan menikmati hidup di bumi Allah S.W.T yang bertuah ini.

Kay petang ni ada di TTDI pula.
Montly discussion with member2 office.
Sesekali travel kekadang best jugak..
Tp bila discussion tu buat ari jumaat n petang..memang rasa lemau..
Isk3x...

Kay kene THINK POSITIF ... baru aura positif tu meresap kat diri ..
Betul tak..

Thursday, 7 November 2013

Selamat Tahun baru 1435

Assalammualaikum & selamat petang semua.
Hope semua sihat n ceria je.
Eh it is already 7 of November la..
Cepatnya masa berlalu..
Tak lama lagi nak masuk 2014 pula..
Rasanya masih belum terlambat kan nak wish happy new year 1435h kat semua readers...
So apa azam korang di awal bulan Muharram nie...?
Kay azam tahun ni nak cuba ubah diri jd anak, isteri n mama terbaik untuk mami, hubby n 2 hero kecil ku.
Moga penghijrahan ini dibantu oleh insan2 tersayang.
First step..
THINK POSITIF AND BE POSITIF..
Kay nanti sambung balik ye..
Nak mulakan tugas dioffice kembali..
Waktu rest dah tamat..

Friday, 1 November 2013

November , Friday & Cuti

Assalammualaikum & salam sejahtera.. 


Selamat datang bulan NOVEMBER..

Lama dah rasanya tak menaip dalam blog nie. 
Huh3x... 
Macam - macam perkara berlaku... 
Ada yang best & ada yang tak best. 
Cuma tak sempat nak dikongsikan bersama. 

In Shaa Allah
Jika diizinkan akan bergerak aktif semula..

So apa khabar kawan2 blog semua. 
Moga di hari jumaat ini semuanya ceria2. 
Jangan lupa senyum.. 
Senyum tu kan sedekah.. 

Hari ini saya cuti...
Kenapa yer... 
Mulanya tak tergerak pun nak ambik cuti.. 
Sekali lepas meeting dengan bos semalam, 
Dapat tahu semua member kat office cuti esok..
Huh3x.. 
Tak kan nak dok sesorang kat office esokkan..
So ape lagi apply la AL..

Macam seronokkan bila cuti lelama nie..
Rabu ti baru masuk keje balik.. 
Hurm... 
Cecuti nie nak pergi mana yer... 

Masih dalam tanda tanya... 

Kay nak share something yang bagus untuk kita amalkan 


Kay acara pertama time cuti nie...
Biasala mengemas rumah... 
Siapa nak tolong ... 
Angkat tangan...
He3x...

Kay nanti sambung lagi .. 
Banyak yang nak dikongsi bersama nanti nie.. 





Friday, 4 October 2013

Jangkitan Mata (Eye Infection)


Assalammualikum sahabat-sahabat sekalian.

Alhamdullilah masih lagi diberi peluang untuk bernafas dibumi Allah S.W.T ini dan bertemu lagi dengan penghulu segala hari ( JUMAAT). 
Harap semua sihat n ceria ye. 

Eye Infection..




Yups itu yang berlaku pada saya sejak hari isnin, masuk nie dah hari ke4. 
Tadi follow up semula dengan doctor sebab dah berjangkit kat mata sebelah.. 
Secara rasminya, MC lagi la ari ni. 
Sorry ye kawan-kawan office. 

So kat sini nak share sikit info berkenaan Eye Infection ni. 

Apakah itu Eye Infection @ sakit mata @ jangkitan mata..?

Ia adalah satu penyakit mata yand disebabkan oleh bakteria, viral @ agen fungal. Terdapat beberapa jenis Eye Infection akibat dari sebab-sebab berlainan dan setiapnya memerlukan rawatan yng berbeza-beza. 
Eye Infection boleh berlaku di mana-mana bahagian mata, sama ada sebelah @ kedua-dua belah mata. Ianya juga boleh berjangkit dengan orang disekelilling melalui air mata dan juga rembesan air liur. 

Jenis-jenis jangkitan mata: 
  • Pink eye (conjunctivitis)
  • Stye
  • Blepharitis 
  • Cellulitis 
  • Keratitis 
  • Corneal Ulcer 
  • Trachoma
  • Virus Herpes Simplex 
  • HErpes Zoster (shingles) 
Tanda-tanda jangkitan 
  • kemerahan mata 
  • Rasa gatal dibahagian mata 
  • Rasa tidak selesa 
  • Penglihatan menjadi kabur 
  • Air mata berlebihan 
  • Sakit mata 
  • Bengkak di kelopak dan bahagian sekitar mata 
  • Pengilasan di kelopak mata 
Rawatan Eye Infection : 

  • Rujuk pada yang pakar terutama Doktor bertauliah. 
  • Selalunya ubat yang diberikan oleh doktor adalah merujuk kepada jenis Eye Infection
  • Tempoh pulih bergantung pada jangkitan . Paling cepat elok dalam masa 2-4 hari tapi ada mengambil masa sehingga 2 minggu untuk betul-betul sembuh dari jangkitan 
Bagaimana mengelak jangkitan mata: 

Jika anda mempunyai Eye Infection atau berada dekat dengan seseorang yang terkena jangkitan ( suami,anak, ataupun rakan sekerja), gunakan tips berikut untuk mengelakkan jangkitan. 
  • Kerap membasuh tangan dengan cara yang betul 
  • Elakkan dari menyentuh muka dan mata 
  • Elakkan alat solekan mata & jangan kongsi alat solekan mata 
  • Jangan kongsi tuala, bantal dan lain-lain pakaiaan . Gunakkan pakaiaan bersih setiap hari . 
  • Elakkan penggunaa kanta lekap jika mata terkene jangkitan 
  • Jangan kongsi ubat rawatan mata, dapatkkan nasihat doktor 
  • sentiasa jaga mata dalam keadaan berangin, panas, berhabuk dan keadaan cuaca yang teruk 
  • Jumpa segera dengan doktor jika terdapat tanda-tanda jangkitan. 

Mengelak lebih baik dari merawat. 













Tuesday, 17 September 2013

Berpantang dengan Premium Beautiful Corset

Assalammualikum semua.

Hari ni nak share kebaikkan penggunaan PB corset ni sewaktu berpantang. Jom kita gantikan bengkung tradisional dengan corset ajaib (Premium Beautiful)


Cadangan pemakaian Premium Beautiful adalah seawal seminggu selepas bersalin bagi yang melahirkan secara normal;
Manakala kepada mereka yang melahirkan secara pembedahan adalah selepas 3 minggu atau sebulan.

Antara kebaikan Premium Beautiful Korset:-

♥ Darah kotor cepat keluar dan lancar. (Darah nifas beku dan berketul-ketul)
♥ Mengurangkan keputihan
♥ Mengemaskan kembali dan mengecutkan rahim kita dan berada pada kedudukan yang betul
♥ Penghasilan susu yang lebih produktif....berita baik bagi mereka yang ingin menyusukan bayi mereka secara eksklusif.
♥ Membantu untuk pembentukan semula payudara kita.
♥ Mengurangkan stretch mark.
♥ Merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin dan 
♥ Memberikan posture badan yang menarik
♥ Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya.
♥ Meningkatkan metabolisma badan dan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
♥ Menyelesaikan Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut.
♥ Menyelesaikan masalah buasir kecil.
♥ Menghilangkan kelesuan & muka pucat.
♥ Menghilangkan sakit pinggang
♥ Melambatkan proses monopouse
♥ Memberikan kesan yang sangat pantas untuk sesiapa yang inginkan bentuk badan kembali kepada yang asal.

Sekarang ni promosi rebet RM 150 masih lagi ader jom rebut peluang yang ade nie. 


Selain tu ada free gift menanti pembeli bertuah.. 

So jangan tunggu lama-lama, contact jer saya. Khidmat nasihat adalah percuma. 

Just call/text/whatsapp me @ 019-3548282 / PM me @ facebook: Suriani Reenz (Suriani Binti Md Isa) nak weChat pun boleh ID: Surianireenz